Sunday, December 5, 2010

TAHNIAH BUAT MEREKA..

buat mereka yang berani turun ke jalanan hari ini..kerana menuntut agar hak air dipulangkan kepada kerajaan negeri..

hari ini..langit, tanah, angin, awan dan burung telah menjadi saksi pada perjuangan kita..beberapa orang “orang kita” ditajan polis..janji mereka untuk di lepaskan..tapi bila??

hari ini..anak muda dan mahasiswa begitu kental menentang kekejaman regim…kekejaman UMNO-BN..batapa sedih dan pilu apabila melihat masjid diserang “water canon”..makcik dan dara dilempar gas pemedih mata…

namun, jiwa kental anak muda masih bersama rakyat..masih bersama kerajaan negeri untuk memastikan hak-hak rakyat terpelihara..hari ini…rumah ALLAH telah menjadi saksi kekejaman dan salah laku polis..

salahkah tindakan rakyat untuk berjumpa TUANKU? rakyat ingin mengadu pada TUANKU bahawa kami, rakyat di tindas…harta kami dirampas..tetapi, UMNO-BN terlebih dahulu melepaskan “anjing-anjing” mereka untuk menghalang rakyat bersuara..

UMNO-BN PENGECUT…hanya mampu berselindung dibelakang jubur polis…mengapa tidak membenarkan rakyat berjumpa Tuanku? sesungguhnya POLIS TERSEBUT TELAH DERHAKA PADA YANG DIPERTUAN AGONG..mereka bersikap biadap dengan rakyat yang membayar gaji mereka dengan titisan peluh diketiak..

mereka tidak sedar…bahawa nasi yang ditelan..air yang diteguk adalah hasil dari peluh rakyat yang teraniaya..HANYA MASA YANG MENETUKAN BAHAWA REGIM KEJAM INI AKAN BERKUBUR SUATU MASA NANTI….

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...