Saturday, November 6, 2010

SIAPA YANG IKHLAS?

dipetik dari utusan meloya

mengapa orang india diminta ikhlas bangunkan negara? adakah sebelum ini mereka x ikhlas? sentiasa meminta balasan? woit..UMNO-BN...dah lebih 3 generasi kaum india menetap di sini semenjak sebelum merdeka lagi...kaki-kai british yang bawa masuk..namun, adakah setelah mereka bersusah payah menoreh untuk membangunkan negara hingga menjadi pengeluar getah terbesar didunia perlu dinafi? adakah mereka menuntut agar diberi elaun atau bonus atas susah payah nenek-moyang mereka menoreh disini? tidak lain dan tidak bukan...ini adalah isu perkauman..

apabila rakyat menyedari bahawa yang suka permainkan perkauman ialah UMNO-BN..maka rakyat menolak BN...apabila rakyat mula menerima pakatan rakyat, BN menuduh pula DAP anti-islam, ada pakatan sulit ada antara PKR dengan DAP...ini adalah mainan politik..sengaja terlalu mempolitikkan agama hingga menuduh DAP anti islam..kalau dulu Karpal Singh haram mahu menubuhkan negara islam..dan sekarang LIM GUANG ENG cuba memerintah menurut acuan islam walau beliau bukan muslim..mereka menolak islam kerana tidak faham tentang islam..bukan menolak islam bulat-bulat..

apa yang sedihnya bila ada segelintir pemimpin UMNO islam yang sememangnya muslim, masih buat-buat tidak faham tentang islam..seolah-olah mereka tidak pernah mendalami ilmu agama..agama diguna hanya sebagai perisai untuk memperkukuhkan kekuatan parti dan modal menghentam lawan...

wahai UMNO-BN.,,anda kian tersungkur..namun, anda masih cuba menggunakan pelbagai "tongkat" untuk terus berjalan..maka,polis,sprm,askar,spr anda perguna sebagai talian hayat..sebab itu anda masih berupaya bernafas di galas dan batu sapi..jika anda kesorangan, sudah tentu anda bersandar di kuburan sekarang....

jadi...SIAPA YANG X IKHLAS SEBENARNYA?


p/s : da masuk kubur?

2 comments:

 1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

  Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
  Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

  "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

  P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
  DISINI

  "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
  Wallahualam.

  "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

  Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

  ReplyDelete
 2. terima kasih atas nasihat saudara

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...